Европейският съюз (ЕС) ще включи повече от 90 компании от цял

...
Европейският съюз (ЕС) ще включи повече от 90 компании от цял
Коментари Харесай

Повече от 90 компании от цял свят в 11-ия пакет санкции срещу Русия

Европейският съюз (ЕС) ще включи повече от 90 компании от целия свят в 11-ия пакет от наказания против Руската федерация като част от битката против заобикалянето на към този момент въведените ограничавания против Русия. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен пред ZDF.

" Ние се отнасяме сериозно към уговорката си за преустановяване заобикалянето на глобите. Затова ще включим повече от 90 компании в 11-ия пакет от наказания, за които имаме ясни доказателства, че доставят непосредствено на Русия от Европейски Съюз, заобикаляйки трети страни, артикули, чийто експорт е неразрешен ", съобщи тя.

В същото време, шефът на Европейска комисия сподели, че мерките ще обиден осем компании, основани в Китай.

Financial Times заяви, че като част от нов пакет от антируски наказания Брюксел за първи път предложи налагане на наказания на седем китайски компании по отношение на продажбата на артикули на Русия, които могат да бъдат употребявани за произвеждане на оръжия.

В проектосписъците със наказания са включени две компании от Китай - 3HC Semiconductors и King-Pai Technology, както и пет хонконгски компании, в това число Sinno Electronics, Sigma Technology, Asia Pacific Links, Tordan Industry и Alpha Trading Investments.

Освен китайски компании, по същите аргументи се възнамерява да бъдат наложени наказания срещу компании в Иран, Армения, ОАЕ и Сирия.

Припомняме, че ден по-рано водачите на страните от Г-7 - Съединените щати, Япония, Германия, Англия, Франция, Италия и Канада - оповестиха и нов кръг от наказания против Москва.

" Ще лишим Русия от технологии от страните от Г-7, промишлено съоръжение и услуги, които поддържат нейната военна машина ", акцентира групата.

В взаимната декларация се отбелязва, че новите ограничения се основават на предходни дейности и ще бъдат разширени, с цел да " подсигуряват, че износът на всички продукти от сериозно значение за експанзията на Русия, в това число употребяваните от нея на бойното поле, е ограничен във всички наши законодателства ".

Отбелязва се, че най-засегнатите области ще бъдат износът на промишлено съоръжение, строителството, превозът и бизнес услугите.

Налагат се наказания и на институции, транспортиращи материали за фронта, както и на съветския рандеман, обработка, произвеждане и експорт на диаманти, " за да се понижат " приходите на страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР